SOULUTION

Soulution

 

In Nederland tot een paar jaar geleden nog vrijwel onbekend terwijl deze creatieve duizendpoot features op zijn debuut album had van grote namen uit de industrie. O.A. Bahamadia, Talib Kweli en Supastition zijn namen die Soulution wist te strikken voor zijn in Japan uitgebrachte album ‘Shine Through’ (2009). Na zijn debuutalbum ging Soulution samenwerkingen aan met o.a. LMNO (The Visionaries) uit LA en Detroit’s rap duo The Regiment. Kev Brown rapte mee op 1 van de tracks en DJ PREMIER plaatste het album van The Regiment in zijn top 25 hiphop albums van 2011! Soulution produceerde maar liefs 6 tracks op dat album waaronder de opening track en de single. Kort hierna verlegde Soulution zijn focus naar Nederland. In 2006 was de eerste Nederlandse samenwerking te vinden van Soulution. Dit was met Diggy Dex op zijn debuutplaat. Maar de officiële start in Nederland begon samen met voormalig fakkelbrigadier James. Ze brachten samen twee albums uit en diverse singles. Daarnaast is Soul de vaste producer van Fat Windjacks. Dit is de thuishaven voor deze veelzijdige creatieveling laat hij veelvuldig weten. Naast de producties neemt Soul ook de artwork en video clips voor zijn rekening.

In 2019 werd Soul getekend door Sticks bij Fakkelteit recordings. Op het nieuwste album van Sticks staat de eerste officiële samenwerking van Soul & Sticks.  In 2022 verscheen het album GOLDEN HOUR van Nosa & Rosa Ana volledig geproduceerd door Soulution.

Soulution is Co-Founder van Cult-Recordings en CULT Magazine. Tevens is Soulution één van de huisproducers van Rafting Goods. Het grootste hip-hop collectief binnen Nederland.

NOSA X ROSA ANA X SOULUTION – GOLDEN HOUR

Spotify | I-Tunes

Eind 2020 verschenen twee instrumentale albums gevuld met beats geproduceerd door Soulution. “Remind My Soul vol.I & vol.II” | Mastering door Statinski. 

Remind My Soul vol.I (LP) 2020

Remind My Soul vol.2 (LP) 2020

Spotify | I-Tunes