OVER ONS

CULT: een kleine, maar bijzonder actieve subcultuur van mensen die fan zijn van een bepaalde artistieke uiting

Cult-Recordings is opgericht door het collectief Fat Windjacks: rappers Nosa, James, Tenshun en producer Soulution. Soulution vond een oude track uit 2001 met Tenshun. Hij benaderde Nosa en James voor een remix. Toen de track af was smaakte dit naar meer. Soulution stuurde een pakketje beats naar de heren en regelde een afspraak in de beatheaven studio van Nikes. 

“We kregen die feel van toen in een jasje van nu, niks naar elkaar opsturen, maar gewoon bij elkaar komen met voorgeschreven teksten of we schreven ter plekke samen aan tracks.” -James

Hieruit ontstond het debuut album CULT van Fat Windjacks.

‘Fat Windjacks is for ever!’ komt vaak voorbij. De basis voor dit collectief is de vriendschap. Ook Nikes is een wezenlijk onderdeel van de vriendengroep. Het album CULT baande de weg voor meer. De vinyl release schudde de scene wakker waarna  er meer hiphop releases binnen Nederland op vinyl geperst werden. Zo ook de albums van FWJ leden James & Soulution (Albums ‘De Tweede’ & ‘Eerstelingen’) en Nosa & Nikes (het album ‘Novi’). Ondertussen werd Fat Windjacks uitgenodigd in de Red Bull Studio’s te Amsterdam om mee te werken aan het album van Zwangere Guy. Uit deze samenwerking ontstond de track ‘SPEKGLAD’ samen met STIKSTOF waarna Fat Windjacks nog meer aandacht genoot van Belgische luisteraars. 

Na een aantal single releases afgelopen jaar is het in 2021 weer tijd voor een nieuw Fat Windjacks album! 

Lees ook het interview met Fat Windjacks over de release van CULT op HIJS!